Negroni
Klassikaline itaalia aperitif džinni, Campari ja magusa vermutiga.
Koostisosad
Džinn
30ml
London Dry džinn
Campari
30ml
Itaalia mõru liköör
Magus vermut
30ml
Kvaliteetne magus punane vermut
Apelsin
1 viil
Apelsini koor garneeringuks
Valmistamine
-
1
Täida rocks klaas jääga
-
2
Lisa kõik alkoholisegud
-
3
Sega kergelt baarlusikaga
-
4
Garneeri apelsini koorega
-
5
Pigista apelsini õlid joogi peale
Professionaalsed näpunäited
- Võrdsed osad kõiki kolme alkoholi
- Segamine, mitte rapumine
- Apelsini koor on oluline
- Serveeri üle suure jääkuubiku
Variatsiooned
Boulevardier
Asenda džinn bourbon'iga
White Negroni
Kasuta Suze ja Lillet Blanc
Ajalooline taust
Negroni leiutati 1919. aastal Firenzes, kui krahv Camillo Negroni palus baarmenil oma Americano kokteilil tugevdada, asendades gaseeritud vee džinniga. See sai kiiresti itaalia aristokraatia lemmikuks.
Meeldis retsept?